Decàleg

Decàleg del grup Llegir en català

1. Què som. Som un grup d’editorials independents que publiquem en català. No compartim cap estructura empresarial, però ens associem per crear projectes que ajudin a difondre millor els llibres respectius, amb l’esperit de sumar forces de manera cooperativa, guanyar visibilitat i contribuir a enfortir el sector.

2. Qui som. Actualment formem part de Llegir en català aquestes editorials: Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Edicions Saldonar, El Gall Editor, Gregal, LaBreu Edicions, Llibres del Delicte, Meteora, Periscopi i Raig Verd Editorial. La marca Llegir en català anirà associada a la marca de cada editorial en els actes de promoció i difusió dels llibres.

3. Què publiquem. Tot i que editem llibres de temàtica diversa, el nexe comú que tenim és la publicació de narrativa per a adults en català, siguin originals o traduccions d’altres idiomes.

4. A qui ens dirigim. Ens adrecem als lectors exigents amb els continguts i amb l’edició dels llibres. Creiem que tots els professionals que intervenen en l’edició són importants, i per això posem la màxima atenció en cada un. Juntament amb l’autor formem part de tot el procés creatiu.

5. Què pretenem. Les editorials del grup, cadascuna amb una personalitat diferenciada, pretenem oferir textos capaços de captar l’atenció dels lectors del nostre temps, que saben valorar, a més, la qualitat dels llibres tant des del punt de vista gràfic com lingüístic.

Com a grup reivindiquem el nostre espai a mitjans i llibreries per la feina que fem, per com la fem, per la cura que hi posem i sobretot perquè els nostres lectors mereixen tenir accés als nostres continguts, ja que així ens ho reclamen.

6. Amb qui comptem. Volem prestigiar la nostra feina davant els lectors a través dels mitjans de comunicació, els distribuïdors i sobretot els llibreters, als quals demanem la col·laboració per poder consolidar la difusió i comercialització dels nostres llibres.

7. Quin negoci defensem. Defensem el negoci de la proximitat. Proximitat a l’hora d’escollir els textos per publicar: fem actuals textos clàssics, recuperem llibres oblidats i apostem per autors inèdits, i sempre sense cap altre condicionant que no sigui l’interès a posar-los a l’abast dels lectors. Proximitat també amb l’autor i amb tots els professionals de l’edició dels llibres, els dissenyadors, els correctors, els maquetadors i els impressors. Finalment, la imprescindible proximitat amb els llibreters, perquè ens coneguin, sàpiguen què fem i com ho fem, i perquè hi creguin i facin seva la nostra aposta editorial.

Tenim sempre la voluntat d’ajustar els preus dels llibres a les possibilitats del lector mitjà perquè estiguin a l’abast econòmic de tothom.

8. Com sabreu què fem. Llegir en català publicarà amb caràcter semestral un catàleg de novetats de les editorials, que es distribuirà a les llibreries, les biblioteques i els mitjans de comunicació. Mantenim el blog Llegir en català (https://llegirencatala.wordpress.com), on publiquem ressenyes de novetats editorials i altres continguts d’interès per als lectors.

9. Com hi podeu contactar. Tenim perfils oberts a Twitter (@llegirencatala) i a Facebook (facebook.com/llegirencatala).

L’adreça electrònica és llegirencatalallibres@gmail.com.

El grup dóna molta importància a les xarxes socials com a mitjans per comunicar-nos amb els lectors. És voluntat de Llegir en català que la comunicació amb el lector sigui una constant de la nostra feina.

10. On ens trobareu. Participem conjuntament en actes de promoció que organitzem regularment al llarg de tot l’any i assistim junts a fires amb la marca Llegir en català associada a la de cada editorial.

Barcelona, 27 d’agost del 2013

One thought on “Decàleg

  1. Retroenllaç: Llegir en català: unión de independientes en el sector editorial

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s