#LeCtures d’estiu

  lecestiu

Comencem setmana amb bons propòsits… ja sabeu què llegireu aquest estiu? Nosaltres us proposem unes quantes #LeCtures per emportar-vos a la platja, a la muntanya, a la piscina municipal o al terrat de casa. Allà on sigueu, que no us faltin #LeCtures. Alguns suggeriments:

->Alrevés/Crims.cat Dos metres quadrats de sang jove, de Xavier Aliaga

El crim d’un periodista idealista i conscienciat, membre fundador d’un diari alternatiu amb voluntat d’independència i llibertat informativa, destapa tot un entramat de negocis i d’interessos a quin més sòrdid.

-> L’Avenç El català de la Manxa, de Santiago Rusiñol

Aquest estiu viatja a la Manxa de la mà del nostre obrer revolucionari, el Quixot català que pretén difondre la idea de l’emancipació social. La novel·la esdevé així una paròdia del Quixot i una metàfora de la relació Catalunya-Espanya.

-> Llibres del Delicte Les Mans del Drac, Sebastià Bennassar

Una paròdia dels thrillers satànics i una crítica amb humor intel·ligent a la massificació turística que pateix Barcelona, ara que a l’estiu la ciutat és converteix en un enorme centre lúdic per a turistes amb dret a tot.

-> El Gall La gresca, d’Eduardo Blanco Amor

Un dels grans clàssics de la literatura galaicoportuguesa, al qual, com toca ser, sembla que no li hagi passat gens el temps per sobre; ans al contrari. Carles Cabrera, “La gatera”. Bellver – Diari de Mallorca.

-> Gregal Camins del nord, Jordi Angusto

A través d’un personatge que haurà de descobrir quin és el seu veritable passat, la novel·la ens porta a conèixer el món dels maquis i la lluita de després de la Guerra Civil.

-> Meteora Dibuix a les fosques, de Jaume Benavente

L’estiu és el millor moment per viatjar. I aquesta nova novel·la negra protagonitzada per la inspectora Marja Batelaar ens permet fer-ho sense moure’ns de casa. A més de descriure l’ambient tan pertorbador com actractiu d’Amsterdam, Jaume Benavente situa els seus personatges a Londres, San Gimignano, la costa rossellonesa i l’illa atlàntica de Pico.

-> Periscopi La bona sort d’ara mateix, de Matthew Quick

Una lectura divertida, tendra i alhora profunda sobre personatges inadaptats que cerquen el seu propi camí. Una novel·la poc convencional però molt humana capaç d’emocionar-nos i de fer-nos estimar els personatges imperfectes que l’habiten.

-> Raig Verd L’endemà de tot, de Lluís Calvo

Una novel·la fresca, interessant i diferent que recorre els carrers de Barcelona, en una atípica història d’amor que busca una èpica molt particular. Segons Pau Vidal, “Un retrat actual de la sordidesa de la Ciutat Vella de sempre. “

-> Saldonar Una nit amb Umberto Eco, de Pep Bertran

Un professor narcisista i hipocondríac s’emporta al llit tot el que es belluga. Umberto Eco es convertirà, quan toqui, en l’executor d’una justícia poètica que farà contenta més d’una lectora (i potser algun lector).

-> Sembra Totes les cançons parlen de tu, de Xavi Sarrià

Una novel·la emotiva que ens atrapa en la teranyina afectiva dels seus protagonistes i ens capbussa en les vivències compartides dels anys noranta que ens han fet qui som.

One thought on “#LeCtures d’estiu

  1. Retroenllaç: Entrevistamos a “Llegir en Català” | El blog de Salas Llibreteria

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s