Elles també maten

Elles també maten

Elles també maten no és un exercici de literatura criminal femenina, que ja existeix i rutlla molt bé. Simplement és un recull de relats que demostra que les autores catalanes escriuen allò que els surt de l’ànima, però que si cal matar, maten. Tretze escriptores han compost un relat ben negre. Fora  manies i supersticions. El tretze és un bon número i entre totes han construït una antologia que enlluerna per la diversitat de les veus que la integren.

Elles també maten és un recull ric, heterogeni i farcit de registres que compta amb la participació de Margarida Aritzeta, Teresa Solana, Carme Torras, Maria Carme Roca, Núria Cadenes, Esperança Camps, Empar Fernández, Susana Vallejo, Susana Hernández, Marta Banús, Laura Diaz-Roig, Mònica Batet i Anna Maria Villalonga.

Un llibre indispensable per calibrar el bon estat de la literatura negrecriminal en català escrita per dones i una excel·lent oportunitat per a conèixer les principals autores del gènere a casa nostra.

“Tretze escriptores de diversos estils i procedències i trajectòries variades s’ajunten en aquest projecte que persegueix demostrar que tot i que el gènere negre no sigui un camí que les escriptores de casa nostra escullin amb freqüència, quan cal s’hi posen i ho fan amb totes les garanties d’eficàcia, qualitat i seguretat.”

JORDI CERVERA. Catalunya Ràdio.

“Elles també maten és un gran projecte de Llibres del Delicte, una gran idea que s’ha plasmat en un llibre bastant rodó amb una sèrie de relats que ens mostren la gran varietat del gènere i el talent de les escriptores que han participat.”

DAVID FAJARDO. La Finestra Digital.

“No és un llibre feminista ni volgudament femení, però molts dels personatges masculins són maltractadors, uns malparits que es mereixen que elles els matin.”

LLUÍS LLORT. El Punt/Avui

“Palesa la vigència i la força del relat breu (mal considerat “germà petit de la novel·la”) i el reivindica com un “gènere literari de ple dret, antiquíssim i de llarga tradició”, tot recordant-nos a Poe, Wilde, Txèkhov, Borges, Cortázar, Munro, Rodoreda, Pedrolo i Calders, entre d’altres.

JORDI BENAVENTE. Martorell Negre.

“Si els ingredients són bons el plat no pot sortir dolent. En aquest cas, la tria de les tretze escriptores està molt compensada per donar-li aquell toc personal d’experiència i joventut literària, de relats més clàssics, més científics o més atrevits, però sempre amb un nivell bo general.”

DAVID GÓMEZ. Cruce de Caminos

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s