Un pessic a l’ànima

Un pessic a l'ànima

El doctor Martí Pijoan és un especialista en malalties renals de l’Hospital Clínic. Viu en un pis de l’eixample de Barcelona però, com la seva dona, prové de la vila de Palamós. És fill de l’antic encarregat de la fàbrica de suro dels senyors Vinyals, una família burgesa de la capital.

La novel·la ens fa transitar per les seves vivències d’adolescència, de joventut  i de descobriment. En temps de canvis. De canvis en les activitats econòmiques d’una part del país, on el turisme de costa s’imposa a les activitats fabrils. Temps de lluita, repressió i alteració política durant les últimes batzegades del franquisme. De transformació de les classes socials tal com s’havien establert durant la primera meitat del segle passat. Que, en el cas del nostre relat, l’atzar s’encarrega de tramar i portar fins a una situació del tot inesperada.

És també una història de relacions humanes. La història d’una amistat. D’una passió no resolta. Del dilema entre el que sent el cor i el que dicta la ment. D’interioritats per descobrir. De coincidències i fatalitats que canvien el curs de les vides.

Al relat, personatges i fets van apareixent de manera intemporal i només amb el transcurs de la seva lectura es poden anar desemmascarant.

A més, amb una narrativa fluïda, la novel·la ens submergeix en llocs tant dispars con són les entranyes d’una fàbrica de suro, les tripes d’un internat de frares, la casa dels senyors o el món estudiantil i activista de les ciutats de Girona i  Barcelona dels anys setanta.

Tan sols la seva lectura ens farà descobrir com poden canviar els esdeveniments quan se senten pessics a l’ànima.

Després d’un primer relat, El camí dels cirerers editat pel mateix l’autor, l’Editorial Gregal publica Un pessic a l’ànima, la segona novel·la de l’Alfons Cama, un relat on es nota el pòsit dels anys viscuts i el repte madur per l’escriptura.

Alfons Cama i Saballs va néixer a Calonge (Baix Empordà), l’any 1952. Als deu anys la seva família es va traslladar a viure a Palamós, on va estudiar el batxillerat elemental.  Va cursar el batxillerat superior i el Preu als Maristes de Girona. Va fer els estudis superiors d’enginyeria industrial a Barcelona durant els anys immediatament anteriors a la mort de Franco. Ha treballat en diferents administracions públiques; actualment a la Generalitat de Catalunya. Resideix a Tarragona des de l’any 1987.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s