Coll avall

Coll Avall_Portada

El segon títol de l’editorial de novel·la negra Llibres del Delicte és Coll avall i arriba de la mà dels periodistes X. Diaz & M. Martínez (Barcelona, 1977). Es tracta d’una novel·la directa que mira de posar el dit a la nafra pel que fa al poder dels bancs i el patiment que es deriva de les seves accions. Una crítica social amagada darrere la hilarant baixada als inferns d’un home que no troba res per salvar-se.

Amb el drama dels desnonaments i la indefensió del poble davant la posició dominant dels bancs, l’Andreu Torrent torna a Barcelona després de viure vint anys a Suècia. Abandonat per la dona, acomiadat de la feina i sense sentir-se part d’enlloc, el pis heretat per la mort de la mare el fa enfrontar-se amb la crua realitat del poder dels bancs.

L’assassinat del director de l’oficina del banc que el vol desnonar i un particular descens als inferns en un recorregut pels baixos fons de la ciutat, posaran l’Andreu en una dubtosa posició davant la investigació policial mentre la trituradora bancària no s’atura.

Quan la societat t’ofega qualsevol pot embogir i perdre el control. Caus i no et pots aixecar perquè el món que t’envolta només et dóna males idees. Coll avall és la suma d’aquestes males idees.

 

“Un sainet delirant on el personatge principal es converteix en un boig desfermat, que acaba tan malament com és possible perquè no dóna peu amb bola i tot ho fa al revés.”

Anna Maria Villalonga. A l’ombra del crim.

 

“Coll avall proporciona un vertiginós i inesperat final a una trama estretament lligada als vincles familiars i a la pura i dura supervivència.”

Empar Fernández. Propera Parada Cultura

 

“Una novel·la que no perd punt i que ens mostra amb molta ironia la fragilitat de les persones, la manera de veure la vida de la gent gran i com els joves s’enfronten a un futur negre i incert. “

Núria Vicente. La Petita Llibreria.

 

“A Coll avall els seus dos autors volen denunciar el poder dels bancs i els abusos que cometen i per això miren de deixar-los com un drap brut pel que fa a dos temes: els desnonaments i les preferents”

Lluís Llort. El Punt/Avui

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s