Deulofeu


Intrigant, absorbent, irònica, i políticament incorrecta. 

Image

En Iuri Matamala, un mediocre professor d’història, ha trepitjat merda: com si no en tingués prou amb la mort del seu pare víctima d’un càncer i l’empresonament del seu fill Pol, quan la seva dona Alba l’abandoni per un amant molt més jove que ell es veurà obligat a deixar temporalment la feina i a intentar reconstruir la seva vida en un petit apartament de la zona gairebé deserta del Fòrum de Barcelona. Serà l’aparició d’un inquietant i inoportú veí que sembla posseir l’habilitat de llegir-li la ment, en Deulofeu, la que l’obligarà, tot trampejant l’insomni i la depressió, a fer examen de consciència i a acceptar, a poc a poc, que de la seva existència fallida i covarda no en pot culpar a cap altre persona que no sigui ell mateix. Així, quan en una espècie de pacte mefistofèlic en Deulofeu li proposi concedir-li el seu desig més íntim a canvi de no res i, escèptic, en Iuri li demani viure sense por, començarà una carrera per recompondre la seva malmesa autoestima reconquerint l’amor de l’Alba, el respecte d’en Pol i, ja posats, mirant d’esbrinar perquè la seva mare mai no l’ha estimat. Amb el que en Iuri no comptarà, però, és amb l’aparició de la Marta, una misteriosa i inestable joveneta que li acabarà de trastocar la vida, ni encara menys amb la del fantasma del seu germà Ignasi que, mort als cinc anys d’edat, li va marcar la infància i l’acuita ara a tibar del fil d’un misteri irresolt que acabarà per revelar-li una veritat tan colpidora com inacceptable.

Deulofeu és la primera novel·la d’Israel Calvache, una història on el misteri, el sexe, i les relacions personals es relliguen amb un ritme vertiginós que et manté enganxat a la lectura.

Israel Calvache Masuet va néixer a Granollers el 1972 i va viure a La Torreta, una barriada  obrera de la Roca del Vallès, fins als vint-i-cinc anys d’edat. Llicenciat en Geografia i Història, després d’un breu període de temps dedicat a la investigació va treballar en tot tipus de feines fins que va prendre la determinació de dedicar-se professionalment a la literatura. Actualment viu a Aiguafreda, on compagina l’activisme polític i el periodisme local amb el que Josep Pla anomenava “la diabòlica mania d’escriure”. Deulofeu és la seva primera novel·la.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s