Proses per la llibertat de la nació

llibre proses llibertat port.indd

El lector trobarà en aquest llibre remembrances dels esdeveniments que han anat ordint l’actualitat de la vida catalana dels últims mesos. Potser se sorprendrà davant les petjades escrites per personatges cèlebres en la trajectòria nacional de Catalunya. I, alhora, podrà sentir les vibracions íntimes de poetes que han estimat la pàtria, que ens encomanen les seves inquietuds i ens fan arribar les seves intuïcions.

L’autor combina aquests ingredients amb la intenció de ponderar davant els lectors la densitat ontològica del moment actual de la nació catalana. Una nació que fins avui no s’ha atrevit a encarar sense embuts quin ha de ser el seu futur. Un percentatge molt elevat de ciutadans d’aquest país té la convicció que a Catalunya li ha arribar l’hora de bandejar dubtes, vacil·lacions, temors i submissions que no l’han deixada ser el que és, ni conquerir el rang de nació plena que li pertoca.

L’obra també compta amb un pròleg escrit per la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals:

” El nostre país viu un temps trepidant. Després de molts i molts anys instal·lats en l’autodefinició de nació sense estat, una majoria important de ciutadans catalans hem decidit que volem ser una nació amb el seu propi estat. Tal com correspon a qualsevol país en el moment de l’evolució històrica en què ens trobem, és a dir, a l’inici del segle XXI”.

“El llibre que teniu a les mans és el dietari d’un català que viu intensament aquest temps, una persona que vol comprendre i vols explicar-nos el moment present. Al llibre hi trobareu les seves reflexions dels darrers mesos. Quasi un any intens de pensaments i de referències anotats per una persona que coneix bé el seu país, que vol compartir la interpretació que en fa i que ens fa participar de la seva lectura intel·ligent dels nostres clàssics pel que fa a l’ambició política de Catalunya”.

Així doncs, dins les pàgines de Proses per la llibertat de la nació, podrem repassar les notes que Josep-Maria Puigjaner ens ha escrit tot observant el present i recordant el passat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s